Újra várható zápor és felhőszakadás

Újra várható zápor és felhőszakadás

Viharfelhők (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét az egész országra riasztást adtak ki a várható zivatarok és felhőszakadások miatt – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzéséből.

Az előrejelzés szerint pénteken általában több órára kisüt a nap, emellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Több helyen valószínű zápor, zivatar – nagyobb számban a délutáni, esti órákban, és kiemelten az északi országrészben. Néhol akár heves zivatar is kialakulhat.

Több megyére is – Pest, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém – másodfokú, vagyis narancssárga riasztást adtak ki a várható zivatarok miatt, de szinte az egész országban előfordulhat. A zivatarokat felhőszakadás (általában 20-30 milliméter, néhol 30 milliméter fölött), jégeső és 60-80 kilométer/órás széllökés kísérheti, de a heves zivatarokhoz nagyobb méretű jég, illetve 90 kilométer/órát meghaladó széllökés is társulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.