Újraindítja a Metropolt a Mediaworks

Újraindítja a Metropolt a Mediaworks

A Metropol 2013. december 20-i számának címlap fejléce (Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megújult modern külsővel és tartalommal idén szeptembertől négy év szünet után újraindul az ország legnagyobb példányszámú napilapja, a Metropol – közölte a Mediaworks hétfő reggel a honlapján.

A Metropol főszerkesztője Simon László lesz, aki 18 éven át dolgozott a korábbi lapnál, szerkesztőként és vezető szerkesztőként. A közleményt felfedező Hvg megjegyezte, hogy Simon indulása óta a Ripost aktuális rovatát irányítja.

A Mediaworks Hungary Zrt. kiadásában minden hétköznap 24 oldalon megjelenő ingyenes újság továbbra is a városlakók, a közlekedő tömeg lapja lesz, de a szokásos utcai terjesztésen túl az eddigieknél nagyobb elérést biztosítva bevásárlóközpontokban és egyéb hálózatokban is hozzáférhető lesz – írja a kiadó.

Az akkor Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly érdekeltségébe tartozó Metropol 2016. június 14-én jelent meg utoljára, nyolc nappal azután, hogy megjelent a kormányoldal ingyenesen terjesztett napilapja, a Lokál – emlékeztet a Hvg.

A Metropol 1998-ban jelent meg először Magyarországon.

A Mediaworksnek van már egy ingyenes kiadványa, a Lokál. És létezik még az idén újraindult, Pesti Hírlap is, mely jelenleg csak péntekenként jelenik meg, és épp átalakult a tulajdonosi szerkezete.

Címkék: média, Mediaworks