Győrben fellebbezett Dézsi Csaba András, pénteken döntenek az újraszámlálást kérő beadványáról

Győrben fellebbezett Dézsi Csaba András, pénteken döntenek az újraszámlálást kérő beadványáról

Pintér Bence (Fotó: Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dézsi Csaba András fideszes polgármester, aki Győrben elvesztette a választást a civil Pintér Bencével szemben, csütörtök délután, két órával a törvényben megszabott 16 órás határidő lejárta előtt levélben fellebbezett és kérte a polgármester-választáson leadott szavazatok újraszámolását. Erről Pintér Bence is írt a közösségi oldalán: „természetesen minden joga megvan arra a vesztes jelölteknek is, hogy újraszámolást kérjenek. Kíváncsian várom, hogy helyt adnak-e a beadványnak a területi választási bizottságnál pénteken.”

Pintér Bence szerint így az az érdekes helyzet áll elő, „hogy Dézsi Csaba András gyakorlatilag hivatalos papírt szerez arról, hogy az általa vezetett és felügyelt hivatali szervezet képtelen volt megfelelően lebonyolítani a szavazatszámlálást”. – Ez esetben talán nem az én alkalmatlanságom hangoztatásával kellene foglalkoznia – tette hozzá a győztes polgármester, utalva Dézsi „gratuláló” posztjára. Utóbbiban Dézsi ezt írta: „Hazudnék, ha nem mondanám el azt is, hogy rosszul esett, hogy 25 ezer győri ember ellenben másra szavazott a jelenlegi polgármesteri választáson. Ráadásul egy olyan emberre, aki mind tudásában, mind tapasztalat hiányában jelenleg még alkalmatlan erre a feladatra.”

Ez az egyetlen fellebbezés Győr-Moson-Sopron megyében. Az eddigi polgármester Dézsi Csaba András már kedden belengette az újraszámolást, miután a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület színeiben induló Pintér Bence 439 szavazattal győzte le vasárnap. A harmadik helyre az adriai hajókázós szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt futott be.