Ungváry Krisztiánnak a szőnyegbombázás jutott eszébe a klímaváltozásról

Ungváry Krisztiánnak a szőnyegbombázás jutott eszébe a klímaváltozásról

Leszakadhat az ég. (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Ausztria és Csehország bizonyos területein a következő kevesebb mint 5 nap alatt 400 milliméter (más adatok szerint 200-500 milliméter közötti mennyiségű) csapadék fog lehullani. Ez több mint az éves átlagos csapadék fele Magyarországon. És ez csak az enyhe szolid kezdete annak a katasztrófasorozatnak, amit a klímaváltozás jelent. Senki se gondolja hogy minket ez nem érint - az aszály mellett ugyanez a Kárpát-Medencében is megtörténhet. Következményei egy szőnyegbombázással érnek fel” – írta a Facebookon Ungváry Krisztián történész.

Az előrejelzések szerint a következő napokban roppant mennyiségű eső várható, emiatt bizonyosan megáradnak a folyók, és brutális árhullámra lehet számítani a Dunán is. Nem véletlen, hogy a várható hatalmas esőzés miatt nem ajánlja magát az osztrák vasúttársaság (ÖBB) a következő napokra. Számos helyen szünetelhet is a forgalom, de ahol nem, ott is kockázatos az utazás az ítéletidő miatt. A Mávinform is jelezte, hogy most semmi esetre sem érdemes vonattal Ausztriába menni, vagy az országon belül igénybe venni vasúti szolgáltatásokat.

Címkék: eső, Ungváry