Az osztrák vasúttársaság nem ajánlja magát a következő napokra

Az osztrák vasúttársaság nem ajánlja magát a következő napokra

Rendkívüli állapotok augusztus közepén Bécsben (Fotó: Twitter/PedalRitter aus Leidenschaft)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A várható hatalmas esőzés miatt nem ajánlja magát az osztrák vasúttársaság (ÖBB) a következő napokra. Számos helyen szünetelhet is a forgalom, de ahol nem, ott is kockázatos az utazás az ítéletidő miatt. A Mávinform is közleményt adott ki arról, hogy most semmi esetre sem érdemes vonattal Ausztriába menni, vagy az országon belül igénybe venni vasúti szolgáltatásokat.

Az osztrák vasúttársaság a rendkívüli helyzet miatt a megvásárolt menetjegyeket az adott távon belül bármelyik vonatra elfogadja. Akik szeptember 12. előtt vettek jegyet a következő napokra, 15-e helyett egészen 18-áig felhasználhatják azt. A megvásárolt jegyeket kezelési költség nélkül vissza is térítik vagy kicserélik. Ha új helyjegy vásárlására van szükség, azt pedig díjmentesen kiállítja az ÖBB.

Bécsben már augusztus közepén is hatalmas vihar tombolt, a főváros határában négyzetméterenként 110 liter eső esett. Az ítéletidőt viszont ezzel nem tudták le erre az évre, a következő napokban ismét leszakadhat az ég. A jelentős mennyiségű csapadék miatt árhullám várható Magyarországon is, a Duna teljes hosszán rendkívüli helyzetre lehet számítani.