Üzbegisztánba irányítaná a magyar vállalatokat Szijjártó Péter

Üzbegisztánba irányítaná a magyar vállalatokat Szijjártó Péter

Szijjártó Péter Üzbegisztánban (Forrás: Szijjártó Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Üzbegisztán kifejezetten olyan hely, ahol a magyar vállalatoknak érdemes lesz megjelenniük az elkövetkezendő időszakban – így fogalmazott az éppen a közép-ázsiai országban tárgyaló Szijjártó Péter.

A külügyminiszter egy rövid videóban számolt be arról, hogy „kedvező eredményekkel kecsegtető” megbeszéléseket folytatott már a helyi külügyminiszterrel, illetve a gazdaságfejlesztésért felelős miniszterelnök-helyettessel. Hátravan még – mások mellett –az energetikáért és a felsőoktatásért felelős miniszter, de lesznek egyeztetések az iparkamara vezetőivel is.

Szijjártó Péter szavai szerint „ha minden így megy tovább”, akkor jó eséllyel komoly gazdasági eredményekről fog majd később beszámolni.

A külügy vezetője korábban már egy másik, bő félperces videót is feltöltött – ahogy írta – a megérkezése utáni üzbég fogadtatásról. Zene, tánc, helyi nevezetességek, helyi szokások egyaránt láthatók benne.

Security Check Required