Vádalkut kötött az ügyészséggel Kiss László korábbi munkatársa

Vádalkut kötött az ügyészséggel Kiss László korábbi munkatársa

Kiss László (Fotó: Kiss László / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vádalkut kötött az ügyészséggel Kiss László óbudai polgármester korábbi munkatársa, aki enyhébb büntetésért cserébe terhelő vallomást tett a városvezetőre – mondta Zamecsnik Péter, Kiss László védőügyvédje a Hír TV Napi aktuális című műsorában péntek este.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított DK-s Kiss Lászlót szerdán vették őrizetbe, miután a Központi Nyomozó Főügyészség házkutatást tartott Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatnál. A vád szerint Kiss a 2019. októberi polgármesterré választása után megállapodott egy ismerősével, hogy az érdekeltségébe tartozó cégek rendszeresen megbízásokat kapnak majd az önkormányzattól, amiért cserébe neki és további hivatalos és nem hivatalos személyeknek pénzt kell visszafizetniük.

Zamecsnik közölte, a III. kerületi polgármester minden vele szemben megfogalmazott gyanúsítást abszurdnak tart, az érintett gyanúsítottak egy részét nem is ismeri, sosem találkozott velük.

„Az kétségtelen tény, hogy a polgármester úr egyik korábbi munkatársa a saját érdekei mentén egyezséget kötött az ügyészséggel. Nagyon kedvező büntetési tételben állapodtak meg, 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés helyett csak 14 hónapot kell fogházban töltenie” – mondta Zamecsnik, megjegyezve: ha Kiss László októberig előzetes letartóztatásban marad, akkor legvégső esetben akár új polgármester-választást is kiírhatnak a III. kerületben.