Válasz Online: radikáljobbos osztrák fegyvergyártó biztosít helikoptert Mészároséknak

Válasz Online: radikáljobbos osztrák fegyvergyártó biztosít helikoptert Mészároséknak

Mészáros Lőrinc, a Mészáros-csoport tulajdonosa és felesége, dr. Várkonyi Andrea, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnöke a Mészáros-csoport támogatásával 2020-ban létrejött High-Tech Suli program keretében szervezett szakmai konferencián Budapesten 2023. szeptember 28-án. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Fotó: Balogh Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gaston Glock osztrák fegyvergyáros-üzletember flottájába tartozik az az OE-XWY lajstromjelű helikopter, amelyet Mészáros Lőrinc használ, nemrég ezzel repült például nejével Szegedre – írja a Válasz Online. A lap információi szerint a járművet biztosító eurómilliárdost az Osztrák Szabadságpárt volt elnökeinek bizalmasaként jegyzik Ausztriában, de a most 94 éves Glock neve a Heinz-Christian Strache-féle Ibiza-botrányban is előkerült.

A hétvégén látott napvilágot, hogy Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea helikopterrel közelítette meg a csongrád-csanádi megyeszékhelyet – sőt, a Szegeder olvasója azt is kiszúrta, hogy az OE-XWY lajstromjelű gépet két sötétített üvegű Mercedes várta, azaz triplán fogyott az üzemanyag. A portál később azt is észlelte – a légügyben használt egyik helymeghatározási alkalmazás segítségével –, hogy az osztrák jelzésű helikopter Hatvanpuszta fölé kerülve tért vissza a budaörsi reptérre.

A Magyar Narancs pedig később arról írt, hogy ugyanez a helikopter 2021 szeptemberében Geszten bukkant fel a Tisza-kastély helyszínbejárásának időpontjában, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő pedig mindehhez hozzátette: az OE-XWY leggyakrabban nem két távoli célpont, hanem Budaörs és a Ferihegy között ingázik. Tehát a helikopter főszabályként arra szolgál, hogy használóit „kiközvetítse” az igazi repülőtérre, ahonnan a Mészáros Lőrincék által szintén gyakran igénybe vett OE-LEM-jelű Bombardier-gép szokott továbbközlekedni Málagába, Nizzába, Dubajba vagy más helyekre.