Vidékre is megy néha Demeter Szilárd, ezért kell neki a luxusautó

Vidékre is megy néha Demeter Szilárd, ezért kell neki a luxusautó

Fotó: Magyar Hang (A rendszámot lapunk takarta ki.)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Két tagintézményünk több mint 300 km-re található Budapesttől, továbbá több vándor- és állandó kiállításunk nyílik Kárpát-medence szerte. Irodalmi emlékházakat felügyelünk és számtalan vidéki tárgyalást folytatunk a Kárpát-medencei irodalmi infrastruktúra kiépítése érdekében” – ezzel indokolta a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) a Népszavának, hogy miért jár Demeter Szilárd főigazgató egy nagy értékű terepjáróval.

Hétfőn lapunk írta meg, hogy a PIM vezetője egy olyan Volkswagen Touareg R-line típusú városi terepjárót használ, amelynek ára minden extrával együtt akár a 28 millió forintot is elérheti. Az autó csomagtartóján az a felirat olvasható, hogy „A Volkswagen a Petőfi Irodalmi Múzeum kiemelt támogatója”.

Húszmilliós luxusdzsippel jár Demeter Szilárd a belvárosból a belvárosba | Magyar Hang

A Népszava megkeresésére a PIM azt közölte, „2019-ben a Múzeum megnövekedett feladatai” miatt kellett kiegészíteni az „elavult és szűkös” gépjárműparkot. A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságon keresztül azonban nem volt arra lehetőség, hogy autót béreljenek, így a Volkswagen magyarországi importőrével, a Porsche Hungáriával állapodtak meg. A cégtől öt Volkswagen típusú járművet bérelnek határozott idejű szerződéssel. Megjegyezték: a flotta bérleti díját „szinte teljes egészében ki tudja fizetni a múzeum plusz állami ráfordítás nélkül”.

A Népszava megjegyzi Porsche Hungária kapta egyébként tavaly a legnagyobb, több mint 54 milliárd forintos megbízást azon az állami tenderen, amelyen keresztül összesen 82,5 milliárd forintot költenek gépjárművekre.