Vissza a jövőbe: duplán avatott fel hetedmagával a fideszes polgármester egy szaunát Bicskén

Vissza a jövőbe: duplán avatott fel hetedmagával a fideszes polgármester egy szaunát Bicskén

Bálint Istvánné, Bicske fideszes polgármestere és Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: Bálint Istvánné Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lapunk is közhírré tette, hogy a választási kampányban, február 17-én hetedmagával, ahogy az erről szóló beszámoló szól(t), „ünnepélyes keretek között” átadott egy finn szaunát Bicske fideszes polgármestere, Bálint Istvánné. Azt a körülményt akkor mind a tanuszoda, melynek területén a szaunaprojekt megvalósult, mind a polgármester elmulasztotta megemlíteni, hogy a projektet „Brüsszel” finanszírozta.

Az átadási ünnepségről szóló közösségi médiás bejegyzés azóta eltűnt, illetve született egy új poszt, mely immár azt állítja – mintha a februári átadás meg sem valósult volna –, hogy az átadás az eredeti átadóünnepség után mintegy ötven nappal, a „mai napon”, azaz április 7-én történt meg.

Az önkormányzati cég „múltat végképp eltörlő” új bejegyzésének, melyben azt állítják, hogy csak április 7-én történt meg az átadás, az a szépséghibája, hogy nem vacakoltak új fotókkal, így a kellemes tavaszi időben a polgármester asszony ugyanazt a bundát viseli az áprilisi fotókon, mint a februáriakon. Különös módon átadótársai is ugyanabban a ruházatban jelentek meg, sőt mindenki ugyanolyan arckifejezéssel és mozdulatokkal szerepel az elvileg április 7-én készült fényképeken, mint a február 17-én készülteken. A viccet félretéve: ugyanazokat a fotókat osztották most meg áprilisiként, mint amit korábban februárban megosztottak.

 

Egy különbséget találtunk egyébként a korábbi és az újabb átadás között: az újabb híradásban már szerepel az, hogy a projektet az Európai Unió finanszírozta. Érdeklődve várjuk, hogy ötven nap múlva ismét átadják-e Bicske időutazó szaunáját.