Visszaköltözik egy időre az orvosi ügyelet a Dunakanyarba

Visszaköltözik egy időre az orvosi ügyelet a Dunakanyarba

Képünk illusztráció (Forrás: Országos Mentőszolgálat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nyári időszakra visszaköltözik az orvosi ügyelet Tahitótfalura, erről beszélt a Fidesz országgyűlési képviselője, Vitályos Eszter egy szentendrei fórumon a Népszava információi szerint. Azaz úgy tűnik, mégis enged a kormányzat a civilek és a pomázi, valamint a szentendrei polgármesterek tiltakozásának. A cikkben emlékeztetnek, a Dunakanyarban nagy felháborodást váltott ki a háziorvosi ügyeleti rendszer átalakítása, több ügyeleti pontot – például a Tahitótfaluban lévőt és a pomázit – megszüntetettek. Legutóbb március elején járt Fülöp Zsolt szentendrei és Leidinger István pomázi polgármester Takács Péter egészségügyért felelős államtitkárnál, akitől azt kérték, korrigálják a Dunakanyarban élők észrevételei alapján az új rendszert. Az államtitkár akkor még hajthatatlan volt, de azóta valami megváltozott.

A szentendrei fórumon ott volt Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője is, aki arról beszélt, noha az Országos Mentőszolgálat statisztikája nem indokolja a térségben az alapellátási ügyeleti pontok bővítését, elismerik a dunakanyari térség sajátosságait. Egyebek mellett azt, hogy a 11-es út gyakran bedugul, ezért nem lehet rajta közlekedni. Ez indokolja egy „másodvonalú ügyeleti pont, telephely” újranyitását Tahitótfalun a nyári időszakra. Tahitótfalu és a környező települések – Visegrád, Dunabogdány, Kisoroszi, Szigetmonostor, Pócsmegyer, Surány, Leányfalu – lakossága 20 580 fő, ám nyáron a nyaralókkal, turistákkal az itt lakók száma elérheti a 35-50 ezer embert is. Az ellátás visszaállításának részletei még nem ismertek, így azt sem tudni egyelőre, hogy milyen időszakban, milyen ellátásért mehetnek majd az ügyeletre a Dunakanyarban élők.