Keresztes László Lórántnak is ködös, hogy lett a jelöltjük Vitézy

Keresztes László Lórántnak is ködös, hogy lett a jelöltjük Vitézy

Keresztes László Lóránt, az LMP országgyűlési képviselője (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Számomra is ködös, hogy alakult ki az a helyzet, hogy Vitézy Dávid lett az LMP jelöltje és aztán hogy alakult ki az, hogy az ő támogatására szólított fel a Fidesz is. Én magam is választ keresek és várok ezekre a kérdésekre – mondta Keresztes László Lóránt, a párt országgyűlési képviselője az RTL kérdésére. Hozzátette, hogy ez független attól, hogy Vitézy szerintem alkalmas. Azt is mondta kérdésre válaszolva, hogy azok között van az LMP-n belül, akik szerint kínossá vált a Fidesz támogatása miatt az indítása.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e számítani az LMP-nél is vezetőségváltásra, mint a Momentumnál, úgy válaszolt, hogy úgy gondolja, kell hogy személyi felelőse is legyen a szereplésnek, elvárja a párt vezetőségétól és az elnököktől, hogy ők maguk is vállalják a felelősséget ezért a választási eredményért. Szerinte ez „megkerülhetetlen és szüksges lépés”. Arról is beszélt, hogy az, hogy sokan aktivizálódtak a Tisza Párt megjelenésével, reményt ad, hogy vége lehet ennek az orbáni rendszernek.