Vitézy Dávid reagált Szentkirályi visszalépésére: Az egyetlen esélyes kihívó én vagyok

Vitézy Dávid reagált Szentkirályi visszalépésére: Az egyetlen esélyes kihívó én vagyok

Vitézy Dávid (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül

– Szentkirályi Alexandra döntését tudomásul veszem. A mai bejelentés valójában a főpolgármester-jelölti vita következményeként biztossá vált harmadik hely feladása – így reagált Vitézy Dávid a Facebook-oldalán arra, hogy a Fidesz főpolgármester-jelöltje, Szentkirályi Alexandra pénteken reggel visszalépett a javára. Ugyanis a politikus szerint a már 440 ezer ember által látott Partizán-vita után „a korábbi kutatások érvényüket vesztették, Szentkirályi Alexandra távolmaradásával és Karácsony Gergely minden vártnál gyengébb szereplésével a főpolgármester-választás esélyei megváltoztak”. – Minden, a Budapest vezetésében változást akaró számára nyilvánvalóvá vált, hogy az egyetlen esélyes kihívó én vagyok – szögezte le.

Vitézy azt állította, amikor a főpolgármesteri kampányát elkezdte, tudta, hogy egyszerre kell legyőzniük „a kormány Lázár János nevével fémjelzett, minden fontos fejlesztést leállító Budapest-politikáját, és a Városháza Karácsony Gergely országos politikai ambíciói által fűtött, panaszkodó, másokra mutogató, halogató semmittevését”. – Az első győzelem megvan. Vasárnap jön a második! – tette hozzá.

A helyzet ugyanakkor szerinte azt igényli, hogy beszéljünk világosan, így az alábbi pontokat fogalmazta meg: 

„1. Főpolgármesterként nem fogok koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val. Ügyek és a programom mentén teremtünk többséget a Fővárosi Közgyűlésben.

2. Nem lesz se fideszes, se DK-s főpolgármester-helyettesem.

3. Bukott pártkáderek helyett végre szakemberekkel fogjuk vezetni Budapestet és a fővárosi cégeket. Gyurcsány emberei mennek, de Orbán emberei sem jöhetnek a helyükre. A Városháza nem lesz sem a Fidesz, sem a DK zsákmánya.

4. A programom, a kampányom állításai egytől egyig érvényesek továbbra is. Nemet mondok a Maxi-Dubajra, nemet mondok a kínai magasvasútra, nemet mondok az oligarchákra, és igent arra, hogy Budapest végre megkapja a neki járó uniós és hazai forrásokat, elinduljon végre a hévek fejlesztése. Meg fogom védeni Budapest szabadságát és sokszínűségét bárkivel szemben. Ebben nincs alku és nem is lesz.

5. Továbbra is azt kérem mindenkitől, ne csak főpolgármesterként támogasson, de az általam vezetett fővárosi listának is adjon bizalmat. Így lesz erőnk ahhoz, hogy a szakemberekből álló csapatommal megvalósítsuk a részletes főpolgármesteri programomat”.

Vitézy továbbá azt ígérte, minden budapesti főpolgármestere lesz, legyen akár kormánypárti, akár ellenzéki szavazó, vagy akár olyan budapesti, aki egyik pártpolitikai tömbbel sem szimpatizál, vagy most szavaz először.

Vitézy Dávid posztja alá kommentelt a párbeszédes Tordai Bence, aki azt írta: „Nahát, milyen szép hosszú posztot írtal max. 8 perc alatt... vagy esetleg pontosan tudtad, hogy a fideszes jelölt milyen mondatokkal adja át neked a stafétát...?”. Ugyanis míg Szentkirályi visszalépését bejelentő és megindokló posztja péntek reggel 8 óra 11 perckor került ki, Vitézy reakciója 8 óra18-kor, vagyis csupán 7 perccel később. Persze tény, lapunk is megírta csütörtök este, hogy már a Fidesz belső köreiből is híresztelték Szentkirályi leszedését, vagyis Vitézy maga is számíthatott rá.

Címkék: Vitézy Dávid