Vona Gábor bejelentette: elindul a parlamenti képviselőségért 2026-ban

Vona Gábor bejelentette: elindul a parlamenti képviselőségért 2026-ban

Vona Gábor, a Második Reformkor elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– 2026-ban nemcsak Orbán Viktornak, hanem Horváth Lászlónak is mennie kell és ezért mindent megteszek. A két év múlva esedékes választásokon országgyűlési képviselőjelöltként indulok Heves vármegye 2-es választókerületében – jelentette be Vona Gábor, a Második Reformkor (2RK) elnöke Gyöngyösön hétfőn. A politikus korábban, még a Jobbik színeiben több cikluson át volt parlamenti képviselő, így mint fogalmazott, a feladat nem ismeretlen a számára.

A 2026-os választást sorsdöntőnek tartja, szerinte az lesz a tét, tudnak-e kormányt váltani. Már pedig utóbbit szükségesnek tartja, mert ez a kormány elvette a reményt az emberektől és biztonságot sem tud adni nekik. Vona saját pártja színeiben fogja megmérettetni magát, de szeretné megteremteni a „változás szövetségét”, vagyis mindenkit képviselni kíván, kulturált és pozitív kampányra készül, akkor is, ha őt mocskolni fogják. Vona egyben vitára hívta a fideszes Horváth Lászlót. Vona programjának a címe Jólét és lendület lesz, ennek megírása megkezdődött, de bátorít mindenkit, hogy vegyen részt a folyamatban. Azt is ígérte, az ország más pontjain is be fogják mutatni a párt jelöltjeit.

A 2RK az idei EP-választáson 0,68 százalékot ért el.

Címkék: Vona Gábor