Zacher Gábor: Az ingyenes parkolás maga a halál

Zacher Gábor: Az ingyenes parkolás maga a halál

Zacher Gábor (Fotó: Farkas Norbert/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az éjszakai kijárási korlátozásnak túl sok értelme nincs, az ingyenes parkolás pedig maga a halál, iszonyú káoszt teremt – mondta a Klubrádióban Zacher Gábor toxikológus, mentőorvos, aki szigorúbb intézkedéseket sürget.

Élesen bírálta a kormányfő által minap bejelentett lépéseket, amelyek közül az ingyenes parkolásról azt mondta, az egyenesen maga a halál – írta az adást szemléző 24.hu.

Az ismert szakértő szerint legalább a középiskolákban át kellene állni az online oktatásra, a kijárási korlátozást időben ki kellene terjeszteni, nem csak hajnalra elrendelni, vissza kellene állni az idősávos vásárlásra, elnapolni minden halasztható egészségügyi beavatkozást, mert a frontvonalban elfogynak az orvosok, ápolók, szakdolgozók.

Mint fogalmazott: hely, gép, gyógyszer van, ember nincs, márpedig az intenzív terápia, a fertőző betegek ellátása, a lélegeztetés olyan  speciális szakterület, amit nem lehet egy délután megtanulni. A covidos betegekkel foglalkozók látják, hogy ez a kór nagyon-nagyon durva – hangsúlyozta. Szerinte őszinte kommunikáció kell, hogy az emberek tudják, mivel állnak szemben, megértsék a védekezés fontosságát.

Ami a sportrendezvényeket illeti, Zacher ironikusan megjegyezte: persze a stadionokban mindenki be fogja tartani a távolságot, nyilván mindenki viseli majd a maszkot szabályosan, még a páholyokban is.

Az új egészségügy szabályozásról elmondta, ha a törvényben így marad a másodállás szabályozása, akkor januárban az intenzív, a sürgősségi ellátás és a mentőszolgálat összeomlik.