Érdemes-e háromszoros árat fizetni egy vajért?

Érdemes-e háromszoros árat fizetni egy vajért?

Csíki Sándor gasztronómiai szakértő és a kóstolt vajak (Fotó: Facsinay Kinga/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem is gondoltuk, mekkora fába vágjuk a fejszénket, amikor rászántuk magunkat a vajtesztre. Miután húzós az ára, és telített zsírsavtartalma miatt egy időben rossz hírét keltették, a magyarok ötödannyi (fejenként alig több mint egy kilogrammot) vajat esznek egy évben, mint az uniós átlagpolgár. Ennek ellenére bőséges belőle a kínálat, így megpróbáltunk olyan termékeket választani, amelyek a nagy üzletláncokban mindenki számára elérhetők. Összesen 17 darab jött össze, de az összetételt nem eléggé figyelve tettük őket a kosarunkba. Így utólag voltunk kénytelenek néhányat diszkvalifikálni, mert a tejzsírtartalmuk kevesebb volt 80 százaléknál, vagyis „csak” háromnegyed zsíros vajnak vagy vajkészítménynek lehetett őket nevezni.

(...)

Termékteszt: egyik parizerrel és virslivel sem kínálnánk meg barátainkat | Magyar Hang

Az ismert gyártók vajait minősítettük Csíki Sándor gasztronómiai szakértő és étteremkritikus segítségével. A jó hír az, hogy drámai különbségek nincsenek köztük, és – egyes, korábban kóstolt húskészítményekkel ellentétben – mindegyik nagy biztonsággal fogyasztható és használható sütéshez-főzéshez. A fő kérdés inkább az lett, hogy a prémiumvajak tényleg annyival jobbak-e, hogy érdemes akár háromszor annyit áldozni rájuk, illetve hogyan szerepeltek tesztünkben a magyar termékek.

(...)

Melyik lett a legjobb vaj? A tapasztalatokért és az eredményért keresse a Magyar Hang augusztus 23-án megjelent 2019/34. számát!

Hetilapunkat megvásárolhatja jövő csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/34. számban? Itt megnézheti!

Melyik lett a legjobb vaj? A tapasztalatokért és az eredményért keresse a Magyar Hang