Ezek a gyógynövények segíthetnek a stresszoldásban (x)

Ezek a gyógynövények segíthetnek a stresszoldásban (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha valakinek nem segítenek a stresszoldó gyakorlatok, a légzési technikák, megtámogathatja a relaxációs folyamatokat gyógynövényekből készült étrend-kiegészítőkkel, kapszulákkal is. Ezek többnyire népi hagyományokon, keleti orvosláson alapulnak, és évszázados bölcsességeket rejtenek magukban.

Hiányzik, hogy jobban aludj, hogy kiegyensúlyozottabban fogadd az élet kihívásait? De közben nem szeretnél kemikáliákat bevinni a szervezetedbe? Lehet, hogy a gyógynövények használata lesz a megfelelő megoldás számodra, például a Biobarátnál beszerezhető ashwagandha kapszula. Próbáld ki!

Így rombolja testünket a túlzott stressz

De miért is fontos felvenni a harcot a túlzott stressz ellen? Hát azért, mert egy sor más problémához vezethet, nem csak azt jelenti ugyanis, hogy idegesebbek, feszültebbek vagyunk napközben. Felboríthatja az alvásciklusunkat, gyengítheti az immunrendszert, emésztési zavarokat és szívproblémákat okozhat, de akár szorongás és depresszió is kialakulhat miatta. Súlyproblémák, hormonális változások, memóriazavarok, de még bőrproblémák is szerepelnek a listán, mint a túlzott stressz lehetséges következményei.

Virágfélék a megnyugvásért

Őseink, de még dédszüleink is előszeretettel fordultak a természet kincsei felé, ha gyógymódokról volt szó. Nemcsak a hát- és derékfájást, gyomorbántalmakat és másféle panaszokat igyekeztek virágok kivonataival, őrleményével enyhíteni. Megtalálták azokat a növényeket is, amik az idegrendszerre hatnak jótékonyan, melyek segítségével kisimíthatóak a megkínzott idegek, oldható a stressz, kiengednek a görcsbe rándult izmok.

• Kamilla - a kamillateát nemcsak borogatásként használhatjuk a gyulladt területekre, hanem a keveréket elfogyasztva megnyugodhatnak az idegeink, és jobb, pihentetőbb alvásban lesz részünk.
• Levendula - aki járt már Tihanyban, bizonyára meglátogatta már a település híres levendulamezejét, és lehet, hogy szedett is magának egy csokorral a jellegzetes illatú növényből. Nem csoda, hogy olyan sokfelé termesztik, hiszen illata csökkentheti a szorongást. Nem árt tehát, ha mindig van nálunk egy levendulával töltött párnácska.
• A passióvirág és a boróka is frissítőleg, nyugtatólag hatnak a szervezetre.
• Rhodiola - adaptogén, vagyis segít a szervezetnek alkalmazkodni a stresszhez.

A föld mélyén van a megoldás

Nemcsak a virágokat, hanem egyes növények gyökereit is felhasználták, és használják a mai napig is arra, hogy az idegrendszert segítő készítmények születhessenek belőlük. A legnépszerűbb és legismertebb a szintén adaptogén ashwagandha, mely kapszula vagy por formájában segíti életünket. A ginzeng gyökerének nemcsak stresszoldó hatása van, de a női és férfi szexuális energiát is képes visszaállítani. A valeriana, másnéven orvosi macskagyökér az alvásban támogat minket, a kava kava őrlemény pedig nyugtató hatással bír.

Válasszuk ki orvosunk segítségével a számunkra legmegfelelőbbet!