Különféle genothermek, hogy minél hamarabb megtaláljunk mindent! (x)

Különféle genothermek, hogy minél hamarabb megtaláljunk mindent! (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fenntartható fejlődés érdekében a környezettudatos vállalatok igyekeznek minél kevesebb papírkibocsátással működteti tevékenységeiket, de valamennyi dokumentáció minden cég életében szükséges az alapvető feladatok elvégzéséhez. Míg régen egy irodában akták tömkelege hevert szanaszét, és rendszerezésre nem igazán volt mód a lefűzős, oldalt összekötözős dossziékon kívül, addig mára minden eszköz adott ahhoz, hogy egy olyan irodában dolgozhasson az ember, ahol meg lehet találni mindent.

Az Irodaplus webáruház gondoskodik arról, hogy ezek a szükséges eszközök minél szélesebb választékban mindenki számára elérhetők legyenek, és mihamarabb eljussanak a rendeltetési helyükre.

Nagy segítség a rendszerezésben

Napjaink egyik legnagyobb találmánya a genotherm, amelyet sokan bugyi néven is ismernek. Ez a műanyag vékony tartó leginkább A4-es méretben keresett, hogy a kinyomtatott vagy kapott anyagokat tárolni tudjuk bennük. A cél ezekkel a tartókkal, hogy a témában összetartozó papírok egy genothermben elhelyezve könnyen hozzáférhetővé váljanak, és ne kelljen az összekeveredett anyagok között keresni azokat.

Míg az A4-es méret a legnépszerűbb, találni lehet A4-esnél kicsivel nagyobbat is, amely akkor jó, ha nagyobb mennyiségű A4-es anyagot szeretnénk belepakolni. Hiszen ismerjük azt az érzést, amikor már úgy feszül a genotherm, hogy nem fér bele több papír, sőt szinte ki sem tudjuk szedni a meglévőket. Ilyenkor jön jól az A4+-os méretezés.

Ritkábban, de előfordul, hogy A3-as vagy A5-ös genothermekre van szükség, az Irodaplus webáruházban ezeket is meg lehet találni.

A genothermek fajtái

Sokan nem tudják, de a nem lefűzhető, L-alakban kihajtható tartókat is genothermeknek hívják. Ezeknek akkor veszik leginkább hasznát, amikor vannak olyan anyagok, amelyek a mindennapi munka során gyakran előkerülnek, így dossziéban való lefűzésükre nincs még szükség. A megkülönböztetésükre érdemes különböző színű fajtákat beszerezni.

Van olyan eset, amikor a legelső oldalon nyitott bugyikat is le szeretnénk fűzni, majd gyakorta elővenni. Erre is találni megoldást az Irodaplusnál, ugyanis kaphatók egyszerre lefűzhető és kihajtható genothermek. Természetesen nem hiányozhatnak a palettáról a csak lefűzhető típusok sem.

Különleges genothermek

Előfordul, hogy valaki nem csupán az irodai munkáinak dokumentációját, hanem pl. fotókat szeretne lefűzni, amelyeket kinyomtatott. A webáruházban forgalmaznak 4, de akár 16 helyes verziót is, sőt olyan lefűzhető tasakokat is, amelyek cipzárral vagy egy füllel oldalt zárhatók.

Az ilyen tárolásnak köszönhetően nem kell lyukasztgatni vagy összetűzni az összetartozó papírokat, elrakásuk zökkenőmentesen megoldható. A cipzárral stabilan csukható bugyikba egyéb irodaszereket tehetünk, mint pl. radír, gémkapocs, vonalzó, tollak vagy akár egy olló is elfér benne.

Bármelyik genothermre essen is a választás, használatukat követően lefűzhetők gyűrűs dossziéba vagy iratrendezőbe további rendszerezés céljából.