A Néppárt ajtaja nyitva áll Magyar Péter pártja előtt

A Néppárt ajtaja nyitva áll Magyar Péter pártja előtt

Manfred Weber és Magyar Péter Budapesten, 2024. június 14-én (Forrás: Magyar Péter/Facebookk)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyitva áll az Európai Néppárt ajtaja Magyar Péter pártjának képviselői előtt – közölte a Néppárt elnök-frakcióvezetője, miután a Tisza Párt vezetőjével találkozott pénteken Budapesten. A Fidesz már jó ideje nem tagja a pártcsaládnak, a KDNP egy képviselője azonban még igen, ugyanakkor a Tisza Párt miatt ő is kilép.

Manfred Weber a sajtótájékoztató elején felidézte, hogy évek óta nem járt Magyarországon és örül, hogy újra itt lehet. Kiemelte, hogy az európai parlamenti választások eredményeképp az Európai Néppárt lesz a legnagyobb az EP-ben. – Az európaiak többsége a mi alapelveinkkel ért egyet: megóvni a demokráciát, harcolni a korrupció ellen, gazdasági fejlődést hozni és békében megőrizni Európát – mondta. Jelezte, hogy a Tisza Párt sikerei után volt szerencséje személyesen is találkozni Magyar Péterrel, akinek képviselői „jól fel vannak készülve a feladatra”. A találkozás célja a kapcsolatfelvétel, a Tisza Párt csatlakozásáról jövő kedden lesz a döntés, de „az ajtó nyitva áll előttük”.

Magyar Péter arról beszélt, hogy nagyra értékeli Manfred Weber Magyarországra utazását és reményét fejezte ki, hogy ez egy remek barátság kezdete. A Tisza Párt készen áll arra, hogy együtt dolgozzanak, de néha kritikusak lesznek, hiszen Magyarországon vannak nagyon érzékeny témák, de ők nyitottak a konstruktív vitára.

Egyúttal azt is hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor soha nem ért el ilyen rossz eredményt európai parlamenti választáson, pedig iszonyú pénzeket költöttek. A Tisza ehhez képest a semmiből jött, nem költöttek nagy összegeket hirdetésre, plakátra, mégis 30 százalékot értek el. – This is the beginning of the end for Fidesz – fogalmazott, vagyis ez a vég kezdete a Fidesznek. A magyar kormánypártról Manfred Weber is beszélt, felidézve, hogy elszomorította a távozásuk és nem érzett személyes elégedettséget. Ugyanakkor örül, hogy a Tisza Párttal újra képviseltetik magukat a magyarok.

A néppárti politikus pénteken már találkozott Semjén Zsolttal, hiszen a KDNP tagja a Néppártnak, Hölvényi György pedig a frakciójuknak. Az egyeztetés után a kereszténydemokrata politikus azt mondta, hogy Magyar Péter személye számukra elfogadhatatlan, felvételét nem tudják elfogadni a frakcióba, a Tisza Pártot pedig az Európai Néppártba. Ha ez megtörténik, akkor ők távoznak.