Magyar Péter kedden este mondja el, hogyan döntött

Magyar Péter kedden este mondja el, hogyan döntött

Magyar Péter Brüsszelben (Forrás: Magyar Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedden este nyolc óra előtt ismerteti Magyar Péter, miként döntött arról, hogy beüljön-e az Európai Parlamentbe. A Tisza Párt ugyanis 7 mandátumot szerzett, további 10-et a fővárosban, így felmerült, hogy a párt vezetője is felvegye a brüsszeli mandátumot. A Facebook-oldalán szavazást is indított, kifejtve, hogy mik szólnak mellette: az Európai Néppárt részéről akkor számíthatnak komolyabb pozícióra, ha azt a Tisza Párt arca pályázza meg, felszólalhat EP-képviselőként a magyar Országgyűlésben és nem akadályozná a párt és a közösség építését és a felkészülést az országgyűlési választásokra.

Az általuk indított szavazáson – ahogy közölte – majdnem százezren szavaztak, nagy többség, 75 százalék pedig arra voksolt, hogy vegye fel a mandátumot.

Kedden egyébként a politikusnak sűrű napja lesz Brüsszelben: megbeszélést folytat az Európai Parlament elnökével, néppárti vezetőkkel, részt vesznek a néppárti frakció ülésén és találkozik a nemzetközi sajtó képviselőivel.