„Az ügy, az Orbán-rendszer leváltása viszont továbbra is él”

„Az ügy, az Orbán-rendszer leváltása viszont továbbra is él”

Rózsa András, Zugló momentumos polgármestere (Forrás: Rózsa András/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyik szeme sír, a másik nevet – erről beszélt a 444-nek adott interjújában a momentumos Rózsa András, akit Horváth Csabát legyőzve Zugló polgármesterévé választottak. A politikus örül annak, hogy a Tisza-féle erődemonstráció sikeres volt, hogy van egy erő az ellenzéki oldalon, ami fejfájást okozott Orbánéknak. Másfelől szomorú, mert magának a Momentumnak nem tett jót a Tisza előretörése. Nagyjából 140 szavazaton múlott, de a Momentumnak a Fővárosi Közgyűlésben sem lesz frakciója, Rózsa András már csak azért is szomorú, mert tudják, hogy mit veszítettek: olyan képviselőket, akik tisztességes, jó szakemberek, mint Donáth Anna és Cseh Katalin az EP-ben, Havasi Gábor fővárosban. – Az ügy, az Orbán-rendszer leváltása viszont továbbra is él. Ez a legnagyobb kohéziós erő a Momentumon belül – mondta.

Donáth Anna lemondása után az új elnöktől azt várja, hogy „álljon bele két lábbal az Orbán-rendszerbe és azokba a dolgokba, amik miatt létrejött a Momentum”. Azokra a képviseleti ügyekre gondol, amikről nem mindig írnak az újságok, de a helyieknek fontosak, ilyen volt annak idején az egri elkerülő út, a kastélyprivatizáció, az akkumulátorgyárak helyi történetei.

A leendő polgármestertől azt is megkérdezték, hogy gondolkozik-e azon, hogy átlépjen a Magyar Péter vezette Tisza Pártba, a válasza az volt, hogy nem.

Rózsa András az önkormányzati választáson a szavazatok 36,61 százalékát szerezte meg, ez 20 317 voksot jelent. A második lett 32,18 százalékkal – 17 859 – szavazattal a fideszes Borbély Ádám, míg az eddigi kerületvezető, az MSZP-s Horváth Csaba csak a harmadik, 21,37 százalékot, azaz 11 862 voksot szerezve.