Hollik István: Magyarország ellenzi a csatlakozási tárgyalások megkezdését Ukrajnával

Hollik István: Magyarország ellenzi a csatlakozási tárgyalások megkezdését Ukrajnával

Hollik István (Forrás: Hollik István/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország ellenzi az uniós csatlakozási tárgyalások megkezdését Ukrajnával – közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez vasárnap eljuttatott videónyilatkozatában. Hollik István arra a korábbi bejelentésre reagált, hogy az Európai Bizottság azt javasolta, az EU kezdje meg a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával.

– A kérdésben a Fidesz-KDNP álláspontja világos: a háborúban álló Ukrajnával még a csatlakozási tárgyalások megkezdése sem elfogadható, ez biztonsági kockázat egész Európára nézve. „Ráadásul Ukrajna csatlakozása akkora pénzügyi terhet tenne az unió vállára, amit az egyébként is gyengélkedő európai gazdaság egyszerűen nem bírná” – fogalmazott a kormánypárti politikus. Mint kifejtette, a kormánypártok álláspontja tehát az, hogy Magyarország továbbra is vegye ki a részét a humanitárius segítségnyújtásból, a csatlakozási tárgyalások megkezdését ellenzik.

Hollik a kormányzati propagandából jól ismert „dollárbaloldal” használva azt is hozzátette, az ellenzék azonban más állásponton van. „Gyurcsány Ferenc nemrég nemcsak azt mondta, hogy el kell kezdeni a tárgyalásokat Ukrajnával, hanem ennél is tovább ment: szerinte fel kell venni Ukrajnát az EU-ba” – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hollik szerint tehát pontosan azt képviseli itthon, amit Brüsszel elvár. „Ez viszont egy komoly politikai vitát eredményez, amit a magyar emberek el tudnak dönteni a nemzeti konzultáció segítségével” – véli a kormánypárti politikus, aki azt is megjegyezte, Brüsszel nem adott esélyt az európai állampolgároknak, hogy kifejthessék véleményüket, a magyaroknak azonban lehetőségük van erre.

Ezzel Hollik ráfordult a kormány legújabb „nemzeti konzultációjára”, amikor arról beszélt: „Arra bátorított mindenkit, hogy vegyen részt a konzultációban, és foglaljon állást az ukrán uniós csatlakozásról. Ne hagyjuk, hogy Brüsszel döntsön helyettünk a minket is érintő sorskérdésekben!”