Külföldi lapokban üzen egész oldalas hirdetésekben Orbán Viktor

Külföldi lapokban üzen egész oldalas hirdetésekben Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök a sajtó képviselőinek nyilatkozik az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozójára érkezésekor Brüsszelben 2021. június 24-én. Jobbról Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (Fotó: MTI/EPA pool/John Thys)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Legalább egy dán és egy spanyol újságban is megjelent az az egész oldalas fizetett hirdetés, amiben Orbán Viktor hét pontban írja le, milyen EU-t szeretne – írja a Hvg.hu.

A Jyllands-Posten nevű dán lap szombati számában egy egész oldalas hirdetést közölt a magyar kormányfő, melyben a múlt héten ismertetett hét javaslatát írja le dánul „az Európai Unió jövőjéről”.

A hirdetés tele van vesszőhibákkal és elírásokkal, mint például a „döntések” és az „európai” – hívta fel a figyelmet a hibákra egy másik dán újság.

Nem a dán hirdetés az egyetlen, valószínűleg egy tudatosan felépített kampányról van szó, mert ugyanez a hirdetés – spanyol nyelven – egy spanyol lapban is megjelent szombaton – írta a Hvg.

Orbán Viktor a hét tézisét múlt szombaton ismertette A magyar függetlenség napja című konferencián.