Orbánék EP-frakciója ülve maradással üzent az alakuló ülésen

Orbánék EP-frakciója ülve maradással üzent az alakuló ülésen

A Patrióták Európáért képviselőcsoport tagjai az Európai Parlamentben, az Örömóda közben 2024. július 16-án (Forrás: a Gulyáságyú Média videója)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz új EP-frakciójában többen is ülve maradtak az Európai Unió himnusza alatt az Európai Parlament alakuló ülésén – írja a Gulyáságyú Média.

Az EP kedden először ült össze azóta, hogy június 6–9. között megválasztották az új tagjait. Az alakuló ülés kezdetekor egy vonósnégyes játszotta le Ludwig van Beethoven Örömódáját, ami az EU himnusza is. A Gulyáságyú Média videóján jól látszik, hogy a Fidesz frakciójában, a Patrióták Európáért képviselőcsoportban többen is ülve hallgatták végig a zeneművet. Tüntetőleg ülve maradtak a Geert Wilders-féle szélsőjobboldali holland Szabadságpárt és a szintén szélsőséges Osztrák Szabadságpárt EP-képviselői, valamint a cseh „Autósok Önmagukért” nevű párt tagja, a neonáci hírében álló Filip Turek is – derül ki a Gulyásgyú videójából. A magyar képviselők közül Deutsch Tamás nem csatlakozott a demonstrációhoz, de a szintén fideszes Gyürk András ölbe tett kézzel hallgatta végig a himnuszt. Az ülésen megválasztották az EP új elnökét.