Hadházy a kata ellehetetlenítéséről: A Fidesz rendszere apránként darál be mindenkit

Hadházy a kata ellehetetlenítéséről: A Fidesz rendszere apránként darál be mindenkit

Hadházy Ákos (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Látom a kata ellehetetlenítése miatti felháborodást, de látom azokat is, akik azt mondják: »Lám, így jártatok!« Nem csak fideszes trollok kárörvendenek (…), egyébként jószándékú honfitársaink is úgy vannak vele, hogy miért álljanak ki a kisvállalkozók mellett, hiszen ők sem álltak ki annak idején – például – a tanárok mellett” -írja a Facebook-oldalán Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő.

A politikus szerint pontosan erre a közönyre és rosszindulatra számít a Fidesz rendszere is: apránként darál be mindenkit, kihasználva a magyar társadalom egyik legrosszabb tulajdonságát, a szolidaritás hiányát. Kezdődött a szolgálati nyugdíjas rendőrökkel és tűzoltókkal, akik még kimentek tüntetni, de aztán egyedül maradtak. Később mások is próbáltak tüntetni, de egyre inkább az lett a tapasztalat, hogy senki nem áll ki az aktuálisan megtámadott csoport mellett, ezért aztán az ellenállás csendben – elhalt. „Fontos tudni, hogy a rendszer szépen lassan mindenkit elér, nem lehet kimaradni belőle. Ha nem foglalkozik valaki politikával, akkor majd a politika foglalkozik vele” – figyelmeztet a politikus.

Hadházy szerint az is fontos tanulság, hogy a taxisok miért ússzák meg a kata ellehetetlenítését. „Mert több mint 30 éve keményen kiálltak és azóta is az utcára vonulnak időnként az érdekeikért, így a politika a mai napig tart tőlük”. Arra is rámutat, hogy bár a KATA-s vállalkozók egy viszonylag nagy, jó érdekérvényesítő képességgel rendelkező csoport, a társadalom egészén belül mégiscsak kisebbségnek számítanak: a sikerhez szükségük van mások támogatására.

„Ha eredményeket akarunk elérni ebben a rendszerben, ha valaha meg akarunk szabadulni a Fidesztől, az csak a társadalom minden rétegének összefogásával lehetséges: ha a mozdonyvezetők kiállnak a pedagógusokért, a pedagógusok a kisvállalkozókért és fordítva! Szolidaritás nélkül nem lesz előre. Ezért javaslom mindenkinek, aki teheti, hogy sétáljon ki ma délelőtt a Kossuth térre!” –üzente a képviselő.

Kedd délelőtt ugyanis tiltakozó akciót tartanak a parlament előtt, a kata adónem társadalmi egyeztetés nélküli, 450 ezer adózó helyzetét ellehetetlenítő megnyirbálása miatt. A kormány hétfőn nyújtotta be az adónem szigorítására vonatkozó javaslatot, amit egyetlen nap leforgása alatt szeretnének átverni az Országgyűlésen: a szigorítás lényege, hogy szeptembertől csak az lehet katás adózó, aki kizárólag magánszemélyektől fogad el számlát.

A szintén a katával adózó taxisokra azonban ez a változás valamiért nem vonatkozik – nem kizárt, hogy itt a Hadházy Ákos által is pedzegetett kormányzati félelmek állnak a háttérben.