Háromszáz dolgozóját bocsátja el a Wellis Ózdon

Háromszáz dolgozóját bocsátja el a Wellis Ózdon

Wellis jakuzzi (Forrás: Wellis/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Idén decemberig az ózdi dolgozóinak felét, 300 embert bocsát el a jakuzzikat és medencéket gyártó Wellis Magyarország Zrt. – számolt be róla a szombati RTL Híradó. A műsor szerint az elbocsátás oka a drasztikus keresletcsökkenés. A cég szóvivője azt mondta: befagyott az európai medencepiac. Az elbocsátás a cég fizikai dolgozóit érinti.

A Wellis ózdi gyárának korábbi megnyitóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett, aki akkor arról beszélt: a nyolc és félmilliárd forintos beruházás 800 új munkahelyet teremt Ózd és környékén. Beszélt arról is, hogy a kormány ehhez 3 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyújt. A Wellis Magyarország Zrt. azt vállalta, hogy nyolcszáz embert foglalkoztat majd Ózdon. Az elbocsátások után háromszázan maradnak. A cég az RTL Híradónak most azt mondta, a 3 milliárd forintos állami támogatásnak csak egy kisebb részét kapták meg, mert a vállalásaik nem teljesültek.

Janiczak Dávid, Ózd polgármestere a leépítésről Facebook-hozzászólásokból értesült. A csatornának azt mondta, lesújtotta a hír. „Korábban 2400-2500 főt foglalkoztattak azok a nagy foglalkoztatók, akiknek a jelenlegi épületeiben most összesen 394 ember dolgozik. Ez a város számára katasztrofális” – fogalmazott a polgármester.

A városban a svájci ABB két éve jelentette be, hogy bezárja a gyárát, idén pedig bezárt a település másik nagy foglalkoztatója is, a Johnson Electric.

A Wellis egyébként korábban ugyancsak háromszáz ember bocsátott el még a nyár közepén a dabasi üzeméből. A magyar jakuzzigyártó cég már akkor jelezte, a háború és az energiaválság miatt kényszerül átszervezésre.