Kiderült, mennyivel emeli a béreket a Tesco

Kiderült, mennyivel emeli a béreket a Tesco

A TESCO Magyarország egyik áruházának homlokzata a főváros IX. kerületében (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megállapodott a 2023/24-es üzleti évre vonatkozó bérfejlesztésről a Tesco-Global Áruházak Zrt. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete, valamint az Egyenlő.hu szakszervezet.

A cég idén 5,7 milliárd forintot fektet az áruházakban és logisztikai központokban dolgozó munkatársai bérébe, amely így a tavalyi bérmegállapodáshoz képest átlag 15 százalékkal emelkedik március 1-jétől, áll az áruházlánc közleményében, amelyet az MTI ismertet A 2022. december 31-én érvényben lévő bruttó 275 000 forintos alapbér 16,4 százalékkal bruttó 320 000 forintra növekszik. Mint írják, a toborzás szempontjából kihívást jelentő áruházakban – országszerte az üzletek felében – az alapbér emelése mellett megemelik a lokációs pótlékot is, a pótlékkal együtt a bruttó alapbér 360 ezer forintra nő.

Az elérhető maximális jövedelem az átlagos műszakpótlékkal és túlórával, cafetériával, vásárlási kedvezménnyel, valamint lokációs pótlékkal maximum bruttó 447 ezer forintra emelkedik, míg lokációs pótlék nélkül bruttó 407 ezer forint körül alakul. Emellett a saját gépjárművel történő munkába járás költségének térítését nettó 15 forintról nettó 30 forintra emelik, szintén március 1-től.

A Tesco riválisa, az Auchan egyelőre nem tudott megállapodni a béremelés mértékéről. Mint megírtuk, az ottani dolgozók egyenesen sztrájkot fontolgatnak, mivel az Auchan januártól a teljes munkaidőben dolgozók alapbérét bruttó 32 ezer forinttal emeli. A Vg.hu megtudta, az Auchan Magyarország soha nem állította, hogy az idei béremelés kapcsán létrejött a megállapodás a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével. – Sajnos idén ez valóban nem született meg, mert többszöri ajánlattételünket sem fogadta el a szakszervezet – hívták fel a figyelmet.