Közel 500 embert bocsátanak el az MTD bezárásra ítélt nemesvámosi gyárából

Közel 500 embert bocsátanak el az MTD bezárásra ítélt nemesvámosi gyárából

Az MTD nemesvámosi gyára (Fotó: Nemesvámos.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bezárja üzemét az MTD fűnyírókat és más kerti eszközöket gyártó üzeme a Veszprém megyei Nemesvámoson – írta meg a Mérce.hu. A cég a közösségi oldalán jelentette be a hírt, azt is közölve, hogy a megmaradt üzemeiben is ki tudja elégíteni a vásárlói igényeket.
A cégtől 465 embert bocsátanak el, a termelést augusztus 7-én szüntetik meg. Azt írták, hogy a gyárbezárás növeli a cég versenyképességét a fűnyírótraktor üzletágban, és rugalmas kapacitásokat épít ki annak érdekében, hogy jobban koncentrálhassanak a jövőbeni célokra, mint például az akkumulátortechnikára, illetve az akkumulátorral működtetett eszközökre és robotizált fűnyírásra.

A gyárbezárás után Magyarországon nagyjából 55 főt foglalkoztatnak tovább a későbbiekben, akik logisztikai, értékesítési és adminisztratív feladatokat fognak ellátni. Vagyis az irodák egy része megmarad, de a termelésben dolgoztatott munkások állása megszűnik.

A portál azt írta, hogy a gyár szezonálisan tömegével foglalkoztatott bérelt munkaerőt, olyankor ezer fölé is mehetett a foglalkoztatottak létszáma. A főként Kelet-Magyarországról és Pécs környékének szegényebb régióiból toborzott bérelt idénymunkásokat javarészt veszprémi munkásszállókon helyezték el.

A 2700 lakosú Nemesvámos önkormányzata azt közölte az oldallal, hogy a polgármester jövő hét közepén tárgyal majd az üzem igazgatójával, akkor tudnak bővebb információkkal szolgálni. Azt azonban nem tudták megmondani, hányan dolgoztak a községből az MTD gyárában.