Nagy Márton behívatta az üzemanyag-kereskedőket

Nagy Márton behívatta az üzemanyag-kereskedőket

Fotó: Unsplash/Wassim Chouak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magas üzemanyagárak miatt behívatta a magyar üzemanyag-kereskedőket, a Magyar Ásványolaj Szövetséget és a Független Benzinkutak Szövetségét Nagy Márton – írta meg az Index. A miniszter azonnali lépéseket vár, hogy „ezt az elfogadhatatlan és igazságtalan helyzetet megszüntessék”.

Nagy arra hivatkozott, hogy a kormány korábban letörte az árakat, ezért április óta 30-32 forinttal olcsóbban lehet tankolni. Viszont az üzemanyag-kereskedők árpolitikája veszélyezteti szerinte az eredményt.

A politikus problémának tartja, hogy a magyar üzemanyagár a szomszédos országok átlaga felett van: a benzin nyolc, a gázolaj pedig tizenöt forinttal drágább. A 95-ös benzin ára ez alapján 618, a dízelé pedig 631 forint.

Nagy Márton belebegtette, hogy ha az árak nem kezdenek a szomszédokéihoz közelíteni, akkor a kormány szabályozói eszközökkel avatkozik majd be.

A miniszter egyébként áprilisban is felvetette már: újabb üzemanyagárstop jöhet. Akkor viszont még arra jutott nem sokkal később, hogy a kereskedők alkalmazkodtak a kéréséhez. A 95-ös benzin árát ezután 616, a gázolajét 607 forintra vitték le.