Újabb agrárcégeket vettek Mészáros Lőrincék

Újabb agrárcégeket vettek Mészáros Lőrincék

Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa beszédet mond a Talentis Agro csoporthoz tartozó Lajta-Hanság Zrt. fejlesztésének átadóján Jánossomorján 2023. november 15-én (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb két agrárcég akvizíciójával növelte a szántóföldi növénytermesztésre alkalmas területeit a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro Holding; Magyarország legnagyobb földterülettel rendelkező vállalatcsoportja az Agro-Várkony Csoport és az Aranyszarvas Csoport felvásárlásával tovább erősítette vezető pozícióját az agráriumban – közölte a Mészáros Csoport szerdán az MTI-vel.

A Mészáros Csoport a mezőgazdasági ágazatban csaknem 20 termelő vállalatukkal több mint 50 ezer hektáron gazdálkodik, és a cégcsoport legfőbb célja, hogy Magyarország legnagyobb élelmiszer- és takarmányalapanyag gyártója legyen. Jelezték, hogy a holding stratégiai céljai között olyan beruházások szerepelnek, melyekkel képes a további stabil növekedésre ebben a kihívásokkal teli gazdasági környezetben – írták. 

Ezt a törekvést támasztja alá az a közelmúltban történt két sikeres akvizíció is, melynek eredményeképpen a Talentis Agro Holding égisze alatt folytatja működését a klasszikus növénytermesztéssel foglalkozó Agro-Várkony és az Aranyszarvas Csoport – tették hozzá. A Szolnok környéki földeken gazdálkodó Agro-Várkony Csoport 1350 hektár haszonbérleti területtel rendelkező, 1,2 milliárd forintos árbevételű cégcsoport, mely három céget ölel fel: Agro-Várkony Kft., Triticum Hungária Vital Kft., Piroska-Agro Kft. Az Aranyszarvas Csoport egy 1,1 milliárd forintos árbevételű, 1100 hektár földterületen tevékenykedő cégcsoport, melynek Tápiószentmártonban van a székhelye, és négy céget foglal magában: Aranyszarvas Zrt., Kőrösi Kft., Aranyszarvas Szövetkezet, Juropa Kft. – közölték.

„A Talentis Agro Holding működésének első öt évében kiemelt célunk volt nemcsak egy megbízhatóan működő cégcsoport felépítése, hanem a piacvezető szerep elérése is, melyet a növénytermesztés területén sikeresen teljesítettünk, továbbá az idei horvátországi akvizícióval nagyot léptünk előre a nemzetközi terjeszkedéssel kapcsolatos terveinket illetően is. Jelenleg idehaza több mint 50 000 hektáron gazdálkodunk, és ezzel a közép-magyarországi régióban történő két felvásárlással tovább erősítjük az agráriumban elfoglalt meghatározó szerepünket és a hazai ellátásbiztonságot” – idézték a közleményben Mészáros Lőrincet, a Mészáros Csoport tulajdonosát.