Székelyudvarhelyi polgármester: Nem szeretnénk részt venni az anyaországi ellenzék kampányában

Székelyudvarhelyi polgármester: Nem szeretnénk részt venni az anyaországi ellenzék kampányában

A székelyudvarhelyi városháza (Fotó: Gálfi Árpád/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt napokban nagy port kavart Székelyudvarhely polgármesterének keddi posztja, amikor a Facebookon kérdezte meg az embereket, hogy fogadja-e az őt meglátogatni akaró Márki-Zay Pétert, majd több ezer válasz után törölte a posztot. 

Gálfi Árpád most egy hosszú bejegyzésben indokolta meg, hogy miért törölte a bejegyzést, és miért mond végül is nemet a látogatásra. 

– Amint egy korábbi bejegyzésemből tudhatják, Márki-Zay Péter úr, Hódmezővásárhely polgármestere és jelenleg a magyarországi ellenzék összefogásának miniszterelnök-jelöltje, egy munkatársának közvetítésével arról tájékoztatott, hogy városunkba is ellátogatna – kezdi posztját a polgármester. mint írja, ő szívesen „lát vendégül polgármestereket az Anyaországból, vagy a világ bármelyik tájáról, de Márki-Zay Péter úr polgármesterként eddig egyszer sem jelezte látogatási szándékát Székelyföldre”. Ezért ő úgy gonoldja, hogy Márki-Zay mostani látogatását az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjeként tenné. 

– Én személy szerint semmilyen formában nem szerettem volna részt venni a magyarországi ellenzék összefogásának kampányában, miközben kétség nem fér hozzá, hogy ezt a látogatást Márki-Zay úr kampánycélokra használta volna – szögezi le a polgármester, aki korábban szintén leírta, hogy ő maga a Fidesz-kormányt tartja a város „hiteles partnerének”.

Utána elmagyarázta, hogy azért kérdezte meg a Facebookon a hódmezővásárhelyeik véleményét erről, mert nem akart önkényesen dönteni. – Egyes – ezzel kapcsolatosan megjelenő – cikkekben felmerült az a költői kérdés, hogy „ezek szerint Gálfi nem Magyarország mindenkori kormányával szeretne kapcsolatot ápolni, hanem csak a jelenlegi Fidesz-kormánnyal?” – panaszolja.

Mint magyarázza, egy határon túli magyar polgármesternek jó kapcsolatot kell ápolnia a mindenkori magyar kormánnyal, ugyanakkor nem gondolom, hogy részt kell venniük a jelenlegi ellenzéki jelöltek kampányában. Azt is felrója, hogy egy idő után magyarországi „ellenzékiek” százainak mocskolódó felületévé vált a bejegyzése alatti hozzászólási felület.

Végül előrukkol a farbával, és arról tájékoztatja Székelyudvarhely lakóit: „tegnap válaszlevélben tájékoztattam Márki-Zay Péter urat (illetve azt a munkatársát, akinek közvetítésével üzent nekem), hogy nem szeretnénk részt venni az anyaországi ellenzék kampányában semmilyen módon.”