Illegális koronavírus-migránsok

Illegális koronavírus-migránsok

Migránsok a röszkei határon (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökre virradóra illegális migránsok ostromolták a déli határon a kerítést. Hol máshol, mint az ugyancsak jól őrzött Röszkei határállomásnál.

Müller Cecília csütörtöki sajtótájékoztatóját – igazodva a kapóra jött meghiúsított betörési kísérlethez – Röszkénél tartotta. Ahol aztán el is mondta, hogy „Magyarország közegészségügyi és járványügyi helyzete kiváló, ezt rendkívüli mértékben veszélyezteti az ellenőrizetlen migráció”.

Ezzel szemben az igazság az, hogy Magyarország közegészségügyi és járványügyi helyzete egyáltalán nem kiváló, a diagnosztizált megbetegedettek közül viszonylag magas arányban haltak meg, ám ehhez semmi köze az ellenőrizetlen migrációnak. Merthogy pártunk és kormányunk ott áll a vártán, ezért aztán – ha hinni lehet nekik –, a migráció nem ellenőrizetlen. A kormány megakadályozza, hogy a migránsok átmásszanak a kerítésen, mint ahogy azt is, hogy átbújjanak az ürgék vájta lyukakon. Egyébként is elég nevetséges állítás, hogy feltűnés nélkül, átverve a megszámlálhatatlan milliárdokba kerülő határőrizetet, emberek becsempészéséhez alkalmas alagutakat tudnának építeni tucatszámra úgy, hogy az senkinek fel nem tűnik. Csak odúkat és lyukakat mutogatnak a sajtónak, ám azt a kockázatot eddig egyetlen alkalommal se vállalták be, hogy bemutassák, amint ezeken képes átjutni épségben egy ember.

Mindazonáltal, most egy illetékes országos főrendőr azt mondta, hogy a „föld alatt is megerősítik majd a határzárat”, aminek biztos rengeteg értelme lesz, legalábbis annak, aki majd elnyeri a munkát. Ezek után már csak a levegőben kell megoldani a határzárat, hogy ide a gépmadár se repülhessen be.

Egyébként, ha eddig úgy jártak át a déli határon a migránsok, hogy járványveszélyt tudnak okozni, alagutakat tudnak feltűnés nélkül kiásni, akkor mitől is védett meg minket a méregdrágán felhúzott kerítés?

Leküldték tehát szegény Müller Cecíliát a röszkei határra, hogy propagálja a migráció és a koronavírus-járvány terjedésének szerintük teljesen nyilvánvaló összefüggését. Csakhogy Cecília asszony a mezőkövesdi járványgóc kialakulásáról kezdett el beszélni, ahol a megbetegedések forrásaként azonosított ember nem volt se illegális, se nem illegális migráns, ráadásul nem voltak képesek kideríteni, hogy ő hol és kitől kapta el a fertőzést. Nahát, ennyire kiváló a mi járványügyi helyzetünk. Egyébként Mezőkövesd majdnem olyan messze van a határtól, hogy akkorát egyetlen veszedelmes illegális migráns se képes legálisan tüsszenteni, hogy megfertőzze koronás vírussal a derék mezőkövesdi atyafiakat.

Azt is elmondta a mi derék tiszti főorvos asszonyunk, hogy ezek a migránsok „számos olyan betegségeket is hordozhatnak a szervezetükben, amik hazánkban már nem fordulnak elő, a védőoltásokkal ugyanis sikerült a terjedésüket megakadályozni”.

Vagyis, a koronavírus-járványvész idején a magyar társadalomban kifejlesztett félelmet az új típusú betegség ellen, most ki kell terjeszteni azokra a migránsokra is, újfent, akikről már meg is feledkezhettünk, hiszen pártunk és kormányunk megvédi tőlük az hazát, sőt egész Európát.

De a migránsoktól akkor is félni kell, ha véletlenül mégse a koronavírust hozzák be az országa, hiszen az már benn van, mint tudjuk, viszont ezek az illegálisok képesek behozni mindenféle, a koronavírusnál is veszedelmesebb kórt.

Mindazonáltal legyünk óvatosak a koronázatlan és koronás vírussal szemben is, hallgassunk a tiszti főorvosra, mossuk kezeinket minél gyakrabban, hordjuk a maszkot a tüntetéseken is, és szellőztessünk, szellőztessünk végre egy jó nagyot…