Mikor szállnak le végre D. Krisztináról?

Mikor szállnak le végre D. Krisztináról?

Rendőrautó (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szembejött D. Krisztina a villamoson. Pontosabban nem ő, hanem a fényképe. Ma már kifejezetten ritka, hogy ebben a formában értesüljek egy hírről. Illetve hát: „hírről”. Most mégis így történt, amikor az egyik utas által olvasott Blikkben megpillantottam a fotóját. Mellette csak a „Szikra mozgalom”, a „pedofil” és a „gyerekek sanyargatása” kifejezéseket kaptam el. 

Az ostor nem is elsősorban a bulvárlapon kell csattanjon. A honlapjukat megnyitva azt látom, viszonylag korrekten számoltak be az esetről. Az ügyet már megint a kormánypárti média igyekezett habosítani, élen a Metropollal, Origóval, illetve a Magyar Nemzet néven megjelenő napilappal. Azt állítva, hogy gyermekpornográfiát ábrázoló tartalmat találtak egy informatikai eszközön, amelyet az antifának nevezett támadások miatti nyomozás idején foglaltak le. Rögtön össze is kötötték hát az agresszív támadásokban is alaptalanul vádolt, mégis több hétre bebörtönzött D. Krisztinával az egészet. Aztán a Szikra Mozgalommal. Aztán Jámbor Andrással. Akinél a kormánymédia már személyesen is érdeklődött az egészről.

Csakhogy a rendőrségi tájékoztatásból azóta kiderült: egy férfi informatikai eszközén találták a felvételeket. Egy olyanén, aki nem volt gyanúsított a korábbi ügyben. A házkutatás lehetett tehát azonos, csakhogy D. Krisztinát nem gyanúsítják semmivel. A jelek szerint megint ártatlanul rángatták be egy rendőrségi ügybe, igyekezve bemocskolni őt. Pedig a legutóbbi meghurcoltatás után már eleve eljárás kellett volna induljon azon sajtótermékek ellen, amelyek lehozták nevét, képét, egyéb adatait. Kártérítés kellene megillesse, amiért bezárták két hétre, miközben végül semmiféle bizonyítékot nem tudtak felhozni ellene.

Ehhez képest most tovább támadják, politikailag felhasználhatónak ítélve egy rendőrségi ügyet, amely nem hozzá kötődik. Valószínűleg zokon vették, hogy a legutóbbi lejárató cikkek alaptalannak bizonyultak. Mindenképp kell tehát valami bűnt találni, és már az is elég, ha nem ő követte el, de a környezetéből valaki. D. Krisztina egyébként még csak nem is közszereplő. Három éve volt vele egy interjú a Partizánon, mint a csatorna önkéntese, de ennyi. Mikor szállnak végre le róla?