Pintér Sándor karácsonyi ajándéka

Pintér Sándor karácsonyi ajándéka

A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház (Forrás: az intézmény Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 06-1, és még hét szám. Kicsörög. Még mindig. Öt perce. Tíz perce. Nem adom fel! És igen, győztem: halló! Mondom a nevem, és hogy a szakrendelésre kérnék időpontot. Azonnal érkezik a válasz, miszerint a decemberi időpontok elfogytak (csokoládé nem is volt), a januári táblázatot azonban még nem küldték a központból, szóval megoldhatatlan helyzet. Próbálom lefordítani erős, büszke, európai magyarra: tehát nem kérhetek időpontot? A válasz ismét azonnal: de, csak decemberre már nincs, januárra pedig még nem tudunk. Itt viszont feladom. 

De lám, mégsem vagyunk következmények nélküli ország! Épp csak kinyomom a mobilt, érkezik a hír: Pintér Sándor belügyminiszter december 31-ei hatállyal, érdemeik elismerése mellett két országos intézet és öt vármegyei kórház főigazgatójának magasabb vezetői kinevezését vonta vissza, arra figyelemmel, hogy betöltötték 65. életévüket. A megbízott országos kórház-főigazgató ezzel egyidejűleg tíz városi kórház főigazgatójának főigazgatói kinevezését vonta vissza, ugyanakkor a belügyminiszter további két vármegyei kórház főigazgatójának, a megbízott országos kórház-főigazgató pedig öt városi kórház főigazgatójának felmentéséről döntött. Gyönyörű beugratós matematika felvételi példa – emelt szint: ha ennyi és ennyi kórházigazgató kinevezését, illetve ennyi és ennyi főigazgató, valamint ennyi és ennyi intézményvezető megbízását vonták vissza, hogy hívják a belügyminisztert? 

Amúgy pedig coming out: kell ennél őszintébb beismerés, hogy romokban az egészségügy?

Iratkozzon fel reggeli hírlevelünkre, melyben az elmúlt 24 óra és az előttünk álló nap legfontosabb híreit gyűjtjük csokorba, ráadásképp elolvashatja napindító közéleti jegyzetünket, a koffeint. Pár perc az egész, és tájékozottan, felvértezve kezdheti napját!