Konok Péter: Magyar Péter, a hullámlovas – Kompország

Konok Péter: Magyar Péter, a hullámlovas – Kompország

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ellenzéket kell váltani, ez tény, de nem úgy, hogy a NER saját magára váltsa le a jelenlegi cselekvőképtelen ellenzéki pártokat – jelentette ki Kompország című műsorunkban Konok Péter történész, aki saját magát politikai ellenzőnek titulálja. Úgy látja, a társadalmi elégedetlenséget képtelen becsatornázni és ezzel együtt csitítani a jelenlegi ellenzék, ezt nagyon jól megmutatta az influenszer tüntetés, amely egyetlen témára építve is hatalmas tömeget tudott összerántani, miközben az ellenzéki pártok még a kegyelmi botrány által kiváltott elemi felháborodás ellenére is csak néhány száz embert tudtak az utcára hívni. Erre kellett Magyar Péter, aki képes mederbe terelni és ezzel lecsitítani a társadalmi dühöt és elégedetlenséget.

Szerinte Magyar egy instant sebtapasz, azonnali megoldás a bajra. Nem állítja, hogy őt a NER küldte, a funkciója mégis az, hogy a rendszer ne omoljon össze, hogy a polip csápjai ne sérüljenek. Hozzátette ugyanakkor, hogy bárcsak ne lenne igaza, és a társadalmi elégedetlenség túllépne azokon a kereteken, amelyekbe bele akarják terelni. Tény, hogy a társadalmi felháborodás hatalmas, ennek a hullámát lovagolja meg most Magyar Péter, mondhatjuk azt is, hogy Magyar Péter a társadalmi felháborodás hullámlovasa.

A műsorban erről is szó lesz:
• Rogánt és akár még Orbánt is feláldozhatják?
• Mit gondol a hazai baloldali pártokról?
• Vannak-e Magyarországon antifák?
• Ki áll a Mi Hazánk mögött?
• Kipróbálta-e a fasizmust?
• Hogyan válaszoltak a magyar „elvtársak” a Che Guevara-kultuszra?

A műsorvezető Szerető Szabolcs, szerkesztő Farkas Melinda.

Ha inkább hallgatná, iratkozzon fel Podcast-csatornáinkra: YouTubeSpotifyGoogle Podcasts.