80 éves lett Anthony Fauci, a Biden-házaspár énekelte neki a Happy Birthdayt

80 éves lett Anthony Fauci, a Biden-házaspár énekelte neki a Happy Birthdayt

Anthony Fauci, az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) fertőző betegségekkel foglalkozó intézetének igazgatója beszél a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket irányító kormányzati munkacsoport sajtókonferenciáján a washingtoni Fehér Házban 2020. március 29-én (Fotó: MTI/EPA/Pool/Stefani Reynolds)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Anthony Fauci az amerikai Országos Allergia- és Fertőzőbetegségkutató Intézet igazgatójának, és az amerikai koronavírus elleni védekezés nem hivatalos irányítójának tegnap, szenteste napján volt a 80. születésnapja.

A tiszteletére a munkahelye bejáratánál (persze a szociális távolságtartás előírásait betartva) várták kórházi dolgozók és mentősök, és elénekelték neki a Happy Birthdayt. Ugyanígy tett Joe Biden és felesége is, ezzel is hangsúlyozva azt az éles kontrasztot, ami a leendő Biden- és a mostani Trump-adminisztráció tudományhoz való hozzáállása között feszül.

Fauci néhány napja kapta meg a Moderna koronavírus-oltásának első adagját, és több tévéinterjúban is elmondta, hogy teljesen jól érzi magát. Az esetleges nyugdíjba vonulásáról annyit mondott, hogy ha realista akar lenni, akkor ez benne van a kalapban, de jelenleg nem ér rá ezen gondolkodni, mert történelmi egészségügyi krízishelyzettel kell megküzdenie.

Elmondta, hogy nem dolgozik a hét minden napján 24 órát, de úgy 18-at azért igen. Washington polgármestere december 24-ét hivatalosan is Dr. Anthony Fauci-napnak nyilvánította. Fauci Washingtonban él, és lelkes szurkolója a Nationals baseballcsapatnak, és a korábban Redskinsnek nevezett, de jelenleg egyszerűen Washingtoni Futballcsapatnak hívott amerikaifutball-klubnak.