A WHO jóváhagyását is megkapta a Pfizer és a BioNTech vakcinája

A WHO jóváhagyását is megkapta a Pfizer és a BioNTech vakcinája

A Semmelweis Egyetem Egyetemi Gyógyszertárába érkezett Pfizer-BioNTech vakcinát mutatja egy orvos 2020. december 30-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ENSZ egészségügyi világszervezete, a WHO még az óév előtt nem sokkal jóváhagyta a Pfizer és a BioNTech vállalatok koronavírus elleni oltóanyagának vészhelyzeti alkalmazását – derült ki a szervezet egyik Twitter-bejegyzéséből. Ez a vakcina az első, amely elnyerte a világszervezet jóváhagyását – emlékeztet a 444.

A WHO arra is felhívta a figyelmet, hogy a járvány elleni küzdelemben kulcsfontosságú, hogy a világon mindenki hozzáférhessen a vakcinákhoz.

Az amerikai Pfizer és a német BioNTech vállalatok közös védőoltását már több országban, köztük Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban és Kanadában is jóváhagyták, az Európai Bizottság pedig december 21-én engedélyezte az oltóanyag forgalomba hozatalát. A vakcina így Magyarországra is megérkezett, és elkezdték vele beoltani az egészségügyi dolgozókat.