Állítólag Ronaldo karantént csinál a luxusszállodáiból, fizeti az orvosokat, ápolókat is

Állítólag Ronaldo karantént csinál a luxusszállodáiból, fizeti az orvosokat, ápolókat is

Cristiano Ronaldo lisszaboni szállodája (Fotó: Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cristiano Ronaldo – aki éppen önkéntes karanténban van Madeirán, miután hazatért Olaszországból – bejelentette: minden luxusszállodáját karanténná alakítja át, és saját zsebből fizeti az orvosokat és az ápolókat. A világsztár labdarúgó - a CR7 hotellánc tulajdonosa – azért vonult karanténba, mert a Juventusnál futballozó kollégáját, Daniele Ruganit koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálták.

Ez azt információt számtalan külföldi újság és hírszolgáltató megírta, például a spanyol Marca és a legnagyobb román hírügynökség, a Mediafax is. Most az Index azt írja, a hírt egyelőre Ronaldo környezetéből nem sikerült megerősíttetni.

„A világ egy nagyon nehéz helyzeten megy keresztül, és ez mindenki részéről fokozott figyelmet és óvatosságot igényel. Most nem futballistaként beszélek, hanem fiúként és apaként, az események miatt aggódó emberként. Fontos, hogy mindenki tartsa be a WHO tanácsait és a kormányok által meghozott intézkedéseket, mert csak így tudjuk kezelni a helyzetet. Az emberi élet védelme a legfontosabb” – írta korábban Ronaldo.

Munkatársunk pár éve, a megnyitó után járt Cristiano Ronaldo lisszaboni szállodájában – akkor éjszakánként hatvan ezer forintba került a szállás, reggeli nélkül. A világsztárnak ezen kívül még szülővárosában, Funchalban van szállodája, mindkettőt egy szakmai befektetővel, a turizmusban és szállodaiparban érdekelt Pestana-csoporttal nyitotta. Három további ház megnyitását tervezték idén (egyet például a marokkói Marrákesben), de a mostani helyzetben nem tudni, mi lesz ezekkel.

Az Európa-bajnok nevének kezdőbetűiből, valamint mezszámából összeálló Pestana CR7 Lisszabonban a legjobb helyen, a város szívében lévő Baixa kerület közepén nyitott meg. Egy klasszicista stílusú belvárosi házat újítottak fel és építették át kortárs art-deco belsőre, üzleti információk szerint a portugál világsztár negyven millió dollárt fektetett be.

A fekete-szürke, modern földszinten egyébként egy sportbár (hatalmas monitorokkal és egy csocsóasztallal), egy étterem, középen pedig természetesen a recepció van – itt sportkönyveket is vásárolhatunk a legenda életútjával. „A szeretetetek tesz engem erőssé, az utálatotok pedig megállíthatatlanná” – ez a felirat fogadja az érkezőt, és ebből kiderült az is, hogy CR pontosan tisztába van azzal, személye mennyire megosztja a futballszerető közönséget.

A lift egyik oldala egy óriási ledfal, és ahogy felfele tartunk, a labdarúgó karrierjének állomásait látjuk: aranycipő, Real Madrid szerződés, többszörös Bajnokok Ligája győzelem, végül az Európa-bajnoki cím. A folyosón stadionhangulat fogad, a rejtett hangfalakból a közönség morajlása hallatszik. A szobában is számtalan helyen visszaköszön a labdarúgás: a plafonon pöttyös gömb alakú falmatrica, az ágy mögötti falon egy üstökösként közeledő arany focilabda, a szőnyegen pedig stoplis lábnyomok. Az éjjeliszekrényre kikészített jegyzetfüzeten és ceruzán felirat angolul: the time to win, vagyis itt az idő a győzelemre. A fürdőszoba is elegáns, drága zuhanyzóval és jó minőségű piperecikkekkel.

Az egész szállodára jellemző, hogy a digitális világra találták ki és kínosan ügyeltek a modern, letisztul dizájnra. A recepción az Apple kecses, monitorba épített számítógépei dolgoznak, a televízióba pedig olyan funkciót építettek, hogy pár kattintás után HD-ben nézhetjük a telefonunkról a városban készített fotókat és videókat. A tévé alatt több USB- és HDMI-port gondoskodik arról, hogy a nagy gyártók legmodernebb kütyüit is tudjuk tölteni vagy csatlakoztatni a szórakoztató rendszerhez.