Az oroszok bejelentése szerint újabb ukrán drónt lőttek le Moszkva felett

Az oroszok bejelentése szerint újabb ukrán drónt lőttek le Moszkva felett

A dróntámadást követően megrongálódott Expo Center épülete Moszkvában 2023. augusztus 18-án (Fotó: AFP via Europress/Natalia Kolesnikova)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ukrán drónt lőtt le éjjel Moszkva légterében az orosz légvédelem – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium. – Az ukrán drón a légvédelmi eszközök ráhatása után megváltoztatta röppályáját és nem lakóépületre zuhant a moszkvai Krasznopreszenszkaja rakpart közelében – hangzott a közlemény. A tájékoztatás szerint a drón lezuhanása személyi sérülést vagy tüzet nem okozott, a tárca terrortámadásnak minősítette a történteket.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester is bejelentette a Telegram-csatornáján, hogy egy drónt semmisítettek meg a légvédelmi erők Moszkva felett. Közlése szerint a gép darabjai a Moszkva City felhőkarcolónegyed melletti Expo Center területére zuhantak, és jelentősebb kárt nem okoztak. A moszkvai Vnukovo és Zsukovszkij repülőtéren mindenesetre felfüggesztették a légiforgalmat.

Az orosz védelmi tárca csütörtök éjjel egy ukrán tengeri drón megsemmisítéséről is beszámolt, amely Szevasztopoltól 237 kilométerre délkeletre támadást kísérelt meg az orosz Fekete-tengeri Flotta hajói ellen. A drónt a tájékoztatás értelmében a Pitlivij őrhajó és a Vaszilij Bikov járőrhajó fedélzeti fegyverei megsemmisítették.

(MTI)