Az ukrán hadsereg amerikai drónnal támadott Oroszország területére

Az ukrán hadsereg amerikai drónnal támadott Oroszország területére

Switchblade 300-as drón (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tegnap ukrán dróntámadás ért egy Oroszország területén működő határátkelő ellenőrzőpontot, mely során legalább négy ember életét vesztette Brjanszk kormányzója szerint – írja a Portfolio. Az ukránok kiadták a támadásról készült videót: nagyon úgy tűnik, hogy egy amerikai Switchblade 300-as drónt használtak. Az áldozatok a felvétel szerint civil ruhát viseltek, bár az ukránok szerint a hírszerzés alkalmazottai voltak.

A Portfolio emlékeztet, hogy korábban az orosz vezetők többször is azt nyilatkozták, hogy hadüzenetnek veszik, ha amerikai fegyverekkel lőnek a területükre, Dimitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács elnöke még azt is belengette, hogy nukleáris fegyverrel fognak válaszolni. Ezek a fenyegetések többnyire a HIMARS rakétarendszerek kapcsán hangzottak el, melyeknél megígérték az ukránok, hogy nem fogják őket Oroszország területe ellen használni, de más fegyvernemek esetében nem történt ilyen ígéret.