Bírálta Erdogant, bírósági tárgyalás vár rá

Bírálta Erdogant, bírósági tárgyalás vár rá

Recep Tayyip Erdogan Isztambulban 2017. április 16-án (Fotó: Reuters/Murad Sezer)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pert indít Recep Tayyip Erdogan török elnök az ellenzéki Köztársasági Néppárt (CHP) frakcióhelyettese, Engin Ozkoc ellen, aki élesen bírálta az ankarai kormány Szíria-politikáját – írta a 444 az Anadolu török hírügynökségre hivatkozva.

Egy szerdai sajtótájékoztatón Engin Ozkoc hazaárulónak és becstelennek nevezte Erdogant, és azzal vádolta őt, hogy harcba küldi a török nép gyermekeit, miközben saját gyereke állítólag kibújt a hosszabb katonai szolgálat alól. Ozkoc a CHP frakcióvezetőjével, Kemal Kilicdarogluval együtt korábban azt vetette a török elnök szemére egy frakcióülésen, hogy nem tájékoztatta a törvényhozókat a török katonák elleni múlt heti idlíbi támadás hátteréről.

Rohamrendőrök tartóztatják fel a migránsokat Leszboszon - Videónk a helyszínről! | Magyar Hang

Erdogan ügyvédjének elmondása szerint a CHP politikusát azzal vádolják, hogy az államfő „személyes jogait támadta, és provokálta a közvéleményt”. Az államfő egymillió lírás (csaknem 50 milliós forint) kártérítést követel.