Bombariadók voltak Bosznia-Hercegovinában és Horvátországban

Bombariadók voltak Bosznia-Hercegovinában és Horvátországban

Képünk csak illusztráció! A Corvin Pláza előtt álldogálnak a kiterelt vásárlók és dolgozók 2022. április 19-én délután, amikor több fővárosi és vidéki plázát is bombariadóval fenyegettek meg (Fotó: Koncz Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bombariadó volt Bosznia-Hercegovina és Horvátország több intézményében is csütörtökön, az épületeket kiürítették, de sehol sem találtak robbanószert.

A Klix.ba boszniai hírportál beszámolója szerint bombariadót jelentett a szarajevói bíróság, a Banja Luka-i egyetemi klinika, valamint a Bosznia-hercegovinai Föderáció Legfelsőbb Bírósága. A Jutarnji List című zágrábi napilap szerint pedig a spliti bíróságot kellett kiüríteni, mert állítólag robbanóanyagot helyeztek el benne.

Az utóbbi hetekben több száz alkalommal jeleztek bombariadót a nyugat-balkáni országokban. Szerbiában, Montenegróban, Bosznia-Hercegovinában és Horvátországban is iskolák, közintézmények és idegenforgalmi látványosságok voltak az állítólagos célpontok.

A szerbiai belügyminisztérium több, mint húsz külföldi email-címet azonosított, ahonnan a fenyegetések érkeztek, illetve azokat is azonosította, akik szerbiai címről adtak le hamis riasztást.

(MTI)