Elsodortak a hullámok egy magyar férfit a Kanári-szigeteken

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elmerült egy magyar férfi az Atlanti-óceánban a Kanári-szigetek partjainál, a helyi hatóságok napok óta kutatnak utána – számolt be az MTI. A baleset még vasárnap történt a Gran Canaria északkeleti részén található Guayedra strandjánál. Az eldia.es internetes portálnak az a két huszonéves fiatal nyilatkozott róla, akik kimentették a férfi ötéves kislányát.

Elmondásuk szerint egy négytagú magyar család két kislánnyal volt a parton. Az apa és nagyobbik lánya kiment a sziklákra fotókat készíteni, amikor egy hullám elragadta őket. A fiatalok azonnal utánuk úsztak, a gyereket még elérték, de a férfit nem látták sehol a vízben. Mivel nagyon erős volt az áramlás, nem tudtak kiúszni a kislánnyal, hanem a vízben várták meg, amíg segítség érkezik. Mindannyiukat kihűlt állapotban szállították kórházba.

A helyi hatóságok megkezdték az eltűnt turista felkutatását a levegőből, a vízen és a parton járőrözve, ám eddig nem akadtak a nyomára – írta a sajtó.