Ferenc pápa: A mai emberiség „jóságban analfabéta”

Ferenc pápa: A mai emberiség „jóságban analfabéta”

Ferenc pápa a karácsonyi misén (Fotó: Vatican.va)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szenteste a szinte teljesen üres Szent Péter bazilikában tartotta meg karácsonyi miséjét Ferenc pápa. Az egyébként hétezer fő befogadására képes katedrálisban mindössze kétszáz ember lehetett jelen, természetesen a járványellenes intézkedések miatt. A sorokban jellemzően egyen vagy ketten ültek, számol be a HVG.

A meghívottak között 50 egyházi személy volt, de voltak családok, apácák, vatikáni dolgozók is. A kórus tagjain kívül mindenki maszkot viselt, a misét online és televízión is közvetítették.

A pápa a mai emberiséget „jóságban analfabétának, és az egyszerű jászolban született kis Jézust hozta fel példának az emberiség felébredését sürgetve. A karácsony a pápa tanítása szerint az újjászületés pillanata, amely minden évben lehetőséget ad az újrakezdésre.

Ferenc szerint az emberek ma a „hiúság jászolába” temetkeznek be, eközben megfeledkeznek a betlehemi jászolról. Pedig az üdvözüléshez vezető út egy jászolban kezdődött, és „minden ember, akit a mai világban is selejtnek tartanak, Isten fiának számít.”