Fogolycserét ajánlanak az amerikaiak az oroszoknak

Fogolycserét ajánlanak az amerikaiak az oroszoknak

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Antony Blinken amerikai külügyminiszter megbeszélésük kezdete előtt Reykjavíkban 2021. május 19-én, egy nappal az Északi-sarkvidéki Tanács ülése előtt.
MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két amerikai állampolgárt szabadítana ki az oroszok fogságából az Egyesült Államok – írta meg a hvg.hu. A kémkedésért bebörtönzött Paul Whelan tengerészgyalogosért, és a kábítószervádakkal őrizetbe vett kosárlabdabajnokért, Brittney Grinerért sajtóhírek szerint az Amerikában 25 éves börtönbüntetésre ítélt Viktor Bout orosz fegyverkereskedőt adnák cserébe.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter a napokban folytathat megbeszélést az ügyben orosz kollégájával, Szergej Lavrovval. Ez lenne az első alkalom, hogy a két tárcavezető egyeztet egymással azóta, hogy Oroszország lerohanta Ukrajnát. A fogolycserére vonatkozó ajánlatot Blinken szerint hetekkel korábban elküldték már és most előrelépést várnak az ügyben.