Ismét csökkent Olaszországban az új fertőzöttek száma

Ismét csökkent Olaszországban az új fertőzöttek száma

Védőmaszkot viselő egészségügyi dolgozó ellátja a betegeket a koronavírus-járvány miatt felállított ideiglenes kórházban, az észak-olaszországi Bresciában (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Filippo Venezia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában 683-mal emelkedett Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma, ezzel már 7 503 áldozat van – közölte szerda esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. Az új halálesetek száma az elmúlt napokban 6 és 700 körül mozgott, szombaton volt a legmagasabb, akkor a 800-at közelítette.

A diagnosztizált fertőzöttek száma csaknem 3 500-zal emelkedett, ami ugyanakkor a legalacsonyabb az utóbbi öt napban. Szombaton 4 821, vasárnap 3 957, hétfőn 3 780, kedden 3 612 volt a számuk.

A tájékoztatót egy hónapja először nem a polgári védelmet vezető Angelo Borrelli tartotta meg, mivel nála is fertőzésre utaló tünetek jelentkeztek.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a járvány vasárnap tetőzhet Olaszországban. Másképpen látják a lombardiai háziorvosok, akik szerint a járvány „sokkal jobban elterjedt, mint azt a számok mutatják”.