Karácsony: Az orosz katonai agresszió emlékei arra intenek minket, legyünk szolidárisak Ukrajnával

Karácsony: Az orosz katonai agresszió emlékei arra intenek minket, legyünk szolidárisak Ukrajnával

Karácsony Gergely videóüzenete a lengyel-magyar barátság napja alkalmából

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Emlékezetünkbe mélyen bevésődtek az orosz katonai agresszió emlékei, amelyek arra intenek minket, hogy legyünk szolidárisak Ukrajnával – erről beszélt a Varsó polgármesterével, Rafal Trzaskowskival közös videóüzenetben Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. A két városvezető a lengyel-magyar barátság napja alkalmából beszélt a két nép kapcsolatáról, továbbá az orosz invázióról és Ukrajna támogatásáról.

A katyni mártírok emlékműve előtt állva Karácsony Gergely kifejtette, „a lengyelek és a magyarok történelme sok ponton összekapcsolódik: mindkét nép jól tudja, milyen harcolni a szabadságért, az elnyomás ellen, emlékezetünkbe mélyen bevésődtek az orosz katonai agresszió emlékei, amelyek arra intenek minket, hogy legyünk szolidárisak Ukrajnával, és támogassunk minden olyan nemzetközi kezdeményezést, amely minél hamarabb véget vet a putyini agressziónak.”

A főpolgármester úgy látja, a magyar és a lengyel kormány is elárulta azokat az értékeket, amelyekért a két nép évszázadok óta küzdött. Karácsony szerint nem elveik vannak, hanem rövid távú hatalmi érdekeik, ezért szövetségük kártyavárként omlott össze, viszont „a lengyel és magyar demokraták most is összetartanak.”

Trzaskowski ehhez hozzátette, bár úgy tűnhetett, hogy a lengyel és magyar kormány viszi tovább a két nép történelmi szövetségét, de valójában együtt tiporják az európai és demokratikus értékeket.

A háborúról szóló híreket itt olvashatja!