Kétszer is lövöldözés tört ki egy holland fesztiválon

Kétszer is lövöldözés tört ki egy holland fesztiválon

Rendőrségi helyszínelés, miután lövöldözések törtek ki a fesztiválon (Fotó: AFP via Europres/Killian Lindenburg/ANP MAG/ANP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két helyszínen is lövöldöztek Rotterdamban egy nyári utcai fesztiválon, hárman megsebesültek, köztük az egyik elkövető, akit a rendőrök lőttek meg – tudósított az NL Times című angol nyelvű holland hírportál vasárnap.

A beszámoló szerint a Rotterdam belvárosában szombat éjjelig tartó fesztiválon történt első lövöldözésben senki nem sérült meg, a tettes elfutott, a rendőrség keresi. A második, kora este kitört lövöldözésben ketten sebesültek meg. A rendőrség tájékoztatása szerint ennek elkövetőjét meglőtték. A lövöldözés nyomán kitört pánikban egy nő menekülés közben elesett, elővigyázatosságból őt is kórházba vitték. Nem sokkal az incidens után a rendőrök egy harmadik személyt is előállítottak, aki a gyanú szerint szintén érintett a bűncselekményben.

A hatóságok azt közölték, a két lövöldözésnek vélhetően nincs köze egymáshoz.

Az évente megrendezett eseményen idén több mint 2500 táncos, 25 karneválozó csoport és számtalan, a kikötővárost átszelő csatornákban úszó ember vett részt. A fesztivál fénypontja a szombat esti utcai felvonulás lett volna.

(MTI)