Kézigránátos merénylő robbantott Kárpátalján

Kézigránátos merénylő robbantott Kárpátalján

Robbantás a munkácsi járás Kereckovszkij községi tanácsának épületében 2023. december 15-én. (Fotó: Kárpátaljai rendőrség Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A munkácsi járás Kereckovszkij községében a helyi tanács ülésére késve érkezett képviselő kézigránátokat robbantott az ülésteremben – írja Karpatinfo.net.

A Nemzeti Rendőrség Kárpátaljai Főosztályának közlése szerint pénteken, 11 óra 37 perckor érkezett a bejelentés, hogy robbantás történt a kárpátaljai Kereckovszkij községi tanácsának épületében. Az Unian híre szerint a terembe érkező férfi megállt az ajtónál majd kisvártatva kézigránátokat dobott a földre. A robbanásokban összesen 26 ember sérült meg. Hatan válságos állapotban vannak, az első hírek még úgy szóltak, hogy a robbantó is életben van, de a legfrissebb hírek szerint a helyszínen életét vesztette. Vitaliy Glagoly kárpátaljai újságíró szerint a robbantó a Nép Szolgája párt tagja és Kusnitsa falu lakója volt.

Az egyik képviselő éppen rögzítette az ülésen történteket, a felvételen látszik az egész jelenet, amint a fekete kabátos képviselő az ajtóban áll, majd egyszer csak előhúz több gránátot a zsebéből, és bedobja őket a szoba közepére. A robbantásról a videót először a képviselő-testület – amely a 2024-es költségvetést tárgyalta – egyik tagja osztotta meg Facebookon, később az ukrán rendőrség is közzétette a felvételt.

A rendőrség fegyverek, lőszerek, illetve robbanóanyagok törvénytelen használatának ügyében indított nyomozást, míg Ukrajna Biztonsági Szolgálata (SZBU) terrorcselekményként jár el az ügyben. Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás vezetője hivatalos közösségi oldalán közölte, hogy halaszthatatlan operatív döntések meghozatala céljából összehívták a megyei védelmi tanács rendkívüli ülését.

Frissítés: 

A legfrissebb hírek szerint a hat életveszélyes sérült közül a merénylő mellett egy újabb sérült is életét vesztette.