Kim Dzsongunra nem hat a koronavírus – legalábbis ezt sugallják

Kim Dzsongunra nem hat a koronavírus – legalábbis ezt sugallják

Kim Dzsongun katonai vezetőkkel egy hadgyakorlaton (Fotó: Rodong Sinmun)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Észak-Korea vezetője hétfőn és csütörtökön is helyi hadgyakorlatokon vett részt (legalábbis ezt állítja a Rodong Sinmun nevű kommunista pártlap, bőséges fotóválogatást is közölve mindkét eseményről), és miközben a fotókon mindenki fekete maszkban van, egyedül a Legfelsőbb Vezető arca fedetlen. Ez nem lehet véletlen – a kommunista diktatúrában a vezetőt és családját már-már istenként tisztelik, és egy ilyen személyre nem veszélyesek olyan földi dolgok, mint egy vírusfertőzés.

Egyébként furcsa, hogy miért visel minden, a nagy vezér mellett álló tiszt védőmaszkot akkor, amikor hivatalosan egyetlen egy koronavírusos eset sincs Észak-Koreában (egy hete Kim Dzsongun még egy együttérző-levelet is küldött a dél-koreai elnöknek a szomszédban regisztrált nagyszámú megbetegedés miatt).

Az igaz, hogy január óta gyakorlatilag hermetikusan lezárták Észak-Korea határait, és azt is elismerték, hogy tízezer ember van karanténban, de még nem ismerték be, hogy lenne megbetegedés az ország területén. A Business Insider négy napja arról írt, hogy közel kétszáz észak-koreai katona halt meg a fertőzés következtében.

Ha szívesen olvasna még a legfelsőbb Vezető kalandjairól egy észak-koreai újságban angolul, kattintson ide!